Nå velger entreprenørene fjernvarme som byggevarme

Det bygges masse nytt i Hønefoss for tiden og byen er inne i en spennende utvikling. For Vardar Varme er det gledelig å se en ny trend med at utbyggerne nå velger fjernvarme til oppvarming også i byggeperioden. Faktisk har de tre siste store byggeprosjektene i sentrum alle valgt fjernvarme som byggevarme.
Vi har jobbet aktivt for å få utbyggere og entreprenører klar over fordelene med å få fjernvarme tidlig inn i byggeprosessen slik at man kan bruke rør og kundesentral som skal forsyne bygget fremover til byggevarme. Det krever at man har oversikt over effektbehov og rørtrase på et tidlig tidspunkt. Et bygg under oppføring bruker mye energi til tørking og oppvarming, og med fjernvarme reduserer man en stor del av utslippene fra byggeplassen. Når fjernvarme da i tillegg gir økt sikkerhet og er konkurransedyktig på pris har stadig flere blitt klar over denne muligheten.

Her er 3 nye prosjekter der fjernvarme er valgt løsning også i byggeperioden:

Nye Hønefoss Barneskole Benterud – Entreprenør: Hent AS

Den nye skolen erstatter to eldre skolebygg og vil være et helt nytt og framtidsrettet bygg beliggende på Benterud i Hønefoss. Bygget er på cirka 8.878 kvadratmeter, og vil huse 550 elever ved ferdigstillelse. I tillegg til ny skole bygges flerbrukshall, nærmiljøanlegg og egen avdeling med fleksible spesialpedagogiske løsninger.

Benterud

Bilde: Nye Hønefoss barneskole Benterud

Brutorget – Kombinert leilighets- og næringsbygg – Entreprenør: BetonmastHære/Tronrud Eiendom

Brutorget består av to bygg med selveierleiligheter midt i hjertet av Hønefoss. Brutorget 4 ligger langs Fossveien og består av 26 leiligheter. Brutorget 8 og 10 som ligger langs Arnemannsveien består av 27 leiligheter. Fra balkongen kan du nyte utsikten til det opparbeidede fellesarealet mellom byggene. Næring i første etage.

Brutorget

Bilde: Brutorget, 51 nye leiligheter + næring midt i sentrum.

Glatved – Leilighetsbygg – Entreprenør: Mesterbygg Ringerike AS.

Gladtved består av 22 lekre leiligheter som ligger nydelig til på nordsiden av Hønefoss. Her får du som er kvalitetsbevisst, setter pris på natur og kultur, men også byliv og sentral beliggenhet, mulighet til å sikre deg en bolig i fremtidens Hønefoss. Var det første leilighetsprosjektet i Hønefoss med pris på over 10 mill for en leilighet.

Glatved

Bilde 3. Glatved – Flotte leiligheter sentralt på nordsiden av byen.